image23

(954) 467-3507. Visiting hours by appointment only

 

Reseinformation USA

Senast uppdaterad 13 mar 2020  

 


Aktuella händelser

Reserekommendation - coronavirus


Med anledning av det pågående utbrottet av coronaviruset (vilket orsakar sjukdomen covid-19) har USA infört inreseförbud från och med fredagen den 13 mars kl 23.59 lokaltid (EST) för resenärer från Schengenområdet i 30 dagar. Förbudet gäller resor från Schengenområdet och övriga länder i Schengensamarbetet. Det innebär att 26 europeiska länder, däribland Sverige, berörs. Amerikanska medborgare och personer med permanent uppehållstillstånd i USA samt vissa visakategorier omfattas inte. Ytterligare information finns via denna länk: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-certain-additional-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus 


Svenska medborgare och resenärer i USA och som har frågor om hemresan kan påverkas uppmanas kontakta sitt flygbolag om eventuella förändringar och sin reseförsäkring/hemförsäkring om eventuella ekonomiska konsekvenser av detta. Svenska medborgare och resenärer i USA uppmanas följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar.  


Har du frågor om en kommande resa till USA bör du vända dig till din researrangör/flygbolag för ytterligare information.  


Ambassaden följer noga utvecklingen. Svenska medborgare och resenärer i USA bör vara beredda på förseningar och inställda transporter och evenemang på grund av att lokala myndigheter kan vidta ytterligare spridningsreducerande åtgärder. Detta kan inkludera lokala och regionala transportbegränsningar men kan även påverka tillgänglighet till offentliga platser och institutioner.  


Ambassaden uppmanar även svenska resenärer att anmäla sig till Svensklistan. Genom att vara anmäld till svensklistan ger du UD och ambassaden möjlighet att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krisssituation skulle drabba det området du befinner dig i. 


Hjälpsamma länkar:

För information om smittspridning, hälsoråd och reserekommendationer i USA se nedan länk till CDC (center for decease control and prevention):

 https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/index.html

 

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittspridning: https://www.folkhalsomyndigheten.se

 

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.  


WHO:s webbsida finns ytterligare information om coronaviruset och det internationella samarbetet för att begränsa utbrottet och dess verkningar:

https://www.who.int  


Kompletterande information med kontaktinformation för de mest drabbade delstaterna i USA, inklusive de delstater med flest antal svenska resenärer, finns via nedan länkar:  


New York https://www.ny.gov 

Kalifornien https://www.gov.ca.gov 

Florida https://www.myflorida.com 

Washington State (Seattle) https://access.wa.gov/index.html 

Massachusetts https://www.mass.gov